Gibson Brands Forums: Hercules 4MX Master Volume Control - Gibson Brands Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Hercules 4MX Master Volume Control Changing Master Volume Does Nothing

#1 User is offline   Batty von Bats 

  • Member
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 06-October 15
  • LocationToronto, ON

Posted 29 December 2015 - 02:14 PM

Alright, this is something I noticed recently - and really it might have been happening for a long time since I wasn't really paying much attention - but when I change the master volume on the Hercules 4MX I can see the volume changing in the program but the volume output remains constant.

OS: Windows 10
Drivers: Latest from Hercules
Version: 2.43
0

#2 User is offline   Luis Serrano 

  • Moderator
  • Group: Gibson Pro Audio
  • Posts: 644
  • Joined: 30-April 15

Posted 31 December 2015 - 07:43 AM

It's strange, I have been checking the MIDI script for the Hercules 4MX and the master volume looks correctly mapped. Attached the last version that I have here (for DD v2.5x). You will have to place it unzipped in DD's installation directory (into .../scripts_files/Hercules).
Attached File  DJC 4-Mx.zip (4.01K)
Number of downloads: 62
0

#3 User is offline   Batty von Bats 

  • Member
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 06-October 15
  • LocationToronto, ON

Posted 31 December 2015 - 06:12 PM

View PostLuis Serrano, on 31 December 2015 - 07:43 AM, said:

It's strange, I have been checking the MIDI script for the Hercules 4MX and the master volume looks correctly mapped. Attached the last version that I have here (for DD v2.5x). You will have to place it unzipped in DD's installation directory (into .../scripts_files/Hercules).
Attachment DJC 4-Mx.zip



Thank you very much. Gives me a hangover project for tomorrow. :)
0

#4 User is offline   Batty von Bats 

  • Member
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 06-October 15
  • LocationToronto, ON

Posted 24 January 2016 - 04:05 PM

Finally got around to upgrading and everything since I got busy with other projects and even with the newest version and the script provided I am still getting the same thing with master volume doing nothing though I am starting to suspect it might be the hardware or firmware not the software. Thank you for your attention to this issue.
0

#5 User is offline   DJ Phatso 

  • Member
  • Group: All Access
  • Posts: 25
  • Joined: 02-September 15

Posted 25 January 2016 - 07:59 AM

I would suggest testing it out with MIDI OX to make sure all controls work directly.
The Phat one!

Hercules DJ Support Team
0

#6 User is offline   Batty von Bats 

  • Member
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 06-October 15
  • LocationToronto, ON

Posted 27 January 2016 - 10:48 PM

Alright, did some more T/S and installed the Virtual DJ LE that came with the controller and the master volume control is working perfectly with it so the issue seems to be with Deckadance itself.
0

#7 User is offline   DJ Phatso 

  • Member
  • Group: All Access
  • Posts: 25
  • Joined: 02-September 15

Posted 28 January 2016 - 01:48 PM

Strange...

Can you try the MIDI Learn function in MIDI Controls instead the mapping preset ?

Since we know the actual control work, you should be able to map it. Once done, combined with the mapping,it should allow to use all controls. It's a bit of a workaround, but at least it can get you running again.
The Phat one!

Hercules DJ Support Team
0

#8 User is offline   Batty von Bats 

  • Member
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 06-October 15
  • LocationToronto, ON

Posted 28 January 2016 - 07:01 PM

Can do. Gigging so I can't until next week but I will let you know. I can control the volume through Windows so I have that work around too.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users