Jump to content
Gibson Brands Forums
Sign in to follow this  
odnu

EQ High cut / boost doesn't work

Recommended Posts

Hi

I recently got deckadance and I'm having an issue with the EQ...The EQ high boost / cut doesn't work...I can move the knob up and down on the software but there is no cut or boost I can hear on the music...The mid and low are working just fine..

Any ideas?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

We changed the EQ algorithm in Deckadance last version v2.72. I have the feeling that you are using this version. Eq high is working but I'm afraid that only for really high frequencies, so that, the overall result is a little bit soft (I can hear the difference in hit/hats for example). We are going to tweak it in the next update to make it more prominent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tested it and I don't think is working at all...Also I talked to tech support from Sweetwater (online store where I purchased it) and he mentioned that there used to be a thread at the imageline forum with the exact same issue...

Maybe I can download the older version with the working eq?

Otherwise if there is no fix at the moment then I'm returning it...but I need to know asap before the returning period expire...please let me know.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so v2.61 works...but still I have to say the quality of the eqs is very poor (I've been comparing it with traktor and virtual dj): the high cuts are extremely high frequencies...the mids are nasal sounding and all the cuts don't work all the way...

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

except for the highs that doesn't work in 2.72... mids and lows sound very similar in both versions...I think my main issue is with the mids sounding too nasal/boxed and not cutting enough

...you can compare it with other software and is very apparent...BTW now that I installed v2.61 my behringer controllar is not showing the green lights only orange...I looked but couldn't find any settings for this..any ideas?

Thanks very much for all your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

except for the highs that doesn't work in 2.72... mids and lows sound very similar in both versions...I think my main issue is with the mids sounding too nasal/boxed and not cutting enough

...you can compare it with other software and is very apparent...BTW now that I installed v2.61 my behringer controllar is not showing the green lights only orange...I looked but couldn't find any settings for this..any ideas?

Thanks very much for all your help!

Make sure that the MIDI output port is "On" and that it's also selected in the ouput dropdown list at the rigth side of the controller list (Preferences -> MIDI control). I will work more on the EQ design for the next update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes I checked and all midi outputs are correct...

it works with v2.71 and also other softwares like virtual dj...but doesn't work in deackadance v2.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...