Jump to content
Gibson Brands Forums

2013 Thunderbird problem


Recommended Posts

I'm not a bass player but guitar and mandolin but I wanted a bass and bought a 2013 Thunderbird on Saturday. It played great but the strings looked like they were original since the guy said it had been in the case most of its life under a bed. I got some new strings (Slinky Cobalt) and I wanted to give a good cleaning. I didn't realize the bridge wasn't fixed to the body so when I took the last string off and tipped the guitar it fell off. No big deal I cleaned it and put the new strings on and tuned it up. When I plugged it back in it has a horrible electronic buzz that it didn't have pre changing of the strings.  By horrible I mean I can no longer record a bass track without hearing the buzz in the track.  Before the restring I could record and no buzz just bass. All I did was changed the strings and put the bridge back on. Possible grounding issue when the bridge fell off? I searched the internet to see if there was suppose to be some type of grounding wire to the bridge but found nothing( I know nothing of electronics but I'm willing to learn it now). I just put it back in its case because I don't want to play it until I find out whats going on and fix it. Any ideas of what I might have done and any tips to trouble shoot and fix the issue? thanks

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...