Jump to content
Gibson Brands Forums
Sign in to follow this  
cdeelstra

Possible Issue with Bridge/Tailpiece Bolts

Recommended Posts

Hello,

 

I have a 2013 Signature T. Just went to change the strings, dress the fret board, etc.. I noticed when all the strings were off that the posts screwed into the threaded sleeves for the bridge and tailpiece in the body are loose. All 4. As in wiggling in the threaded holes. Is this a big problem? Should I shim myself (with wood matches) or bring somewhere for repair? I just said "****" and threw some strings on it, stays in tune... so im at a loss. I've asked a few locals but most have no clue.. so in other words I will not be bringing to them for repair. Any thoughts?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unless they are screwed down all the way really tight; yeah they may move a little.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the screws are wiggling slightly in the threaded inserts that's OK. If the stud inserts are moving in the wood, that's different. Sounds like yours is OK.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the screws are wiggling slightly in the threaded inserts that's OK. If the stud inserts are moving in the wood, that's different. Sounds like yours is OK.

 

 

Thanks for the reply, it freaked me out for sure..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...